Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

About time!

     Δεν ξέρω τι να πω και τι να μην πω γι αυτή την ταινία.Προκαλεί συναισθήματα και έκπληξη συνάμα.Βέβαια δεν θα μπορούσε να ήταν κι αλλιώς αφού είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από έναν άσο αυτού του είδους ταινιών.Τ'όνομα αυτού Richard Curtis.


     Ο Richard Whalley Anthony Curtis είναι Βρετανός σεναριογράφος,μουσικός παραγωγός,ηθοποιός και σκηνοθέτης.Είναι γνωστός για τις ρομαντικές κομεντί "Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία", "Το ημερολόγιο της Bridget Jones", "Μια βραδιά στο Notting Hill", "Αγάπη είναι"(ίσως να την έχω δει και 6-7 φορές!) και "The girl in the Cafe".


     Το σενάριο συνδυάζει έρωτα, δεύτερες ευκαιρίες και επιστροφή στο χρόνο για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως τελικά η ζωή είναι για να τη ζεις στο έπακρο καθημερινά, δίχως πρόβα. Ένας νεαρός, ασκούμενος δικηγόρος, μόλις συμπληρώνει το 21ο έτος της ηλικίας του, ανακαλύπτει ότι, όπως όλοι οι άντρες στην οικογένειά του, έτσι κι εκείνος έχει πλέον τη δυνατότητα να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μάλιστα, σε όποια χρονική στιγμή του παρελθόντος του επιθυμεί, και να διορθώνει ό,τι θέλει. Ο πρωταγωνιστής, αρχικά, αποφασίζει, όπως κάθε νεαρός της ηλικίας του, να χρησιμοποιήσει αυτό το δώρο προκειμένου να αποκτήσει φιλενάδα, και γι’ αυτό γυρίζει πίσω, κάθε φορά που κάνει κάτι λάθος στον τομέα του φλερτ και των σχέσεων ώστε να το δοκιμάσει μια δεύτερη φορά. Όμως, αυτό το ταξίδι, παρά τα δώρα που φέρνει, δεν είναι πάντα ευχάριστο ή εύκολο...



     Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά , μόνη με παρέα, αγκαλιά η όχι (με το γκομενάκι ή τα ποπ κορν!) και απολαύστε μια ευχάριστη ταινία με στυλ (όσον αφορά τη μόδα), αξιοζήλευτα σπίτια και πιθανότητα συγκίνησης (τα χαρτομάντιλα να τα έχετε κοντά!).

ΚΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ!


     

4 σχόλια:

  1. και είναι απ αυτές που μαρεσουν, θα τη δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξια ταινια, ωραια επιλογη του soundtrack και βεβαια ο Bill Nighy οπως παντα μοναδικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω αγαπητέ!Όσον αφορά το Nighy θεωρώ η γνώμη μου είναι περιττή, είναι ένας μικρός θεούλης :)

      Διαγραφή