Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Εκδρομή αγάπη μου!

     Έχοντας μια εκδρομική διάθεση...ξεκινήσαμε δωδεκαμελής δυναμική ομάδα για το Καταφύγιο Καλλέργη.Έχοντας εφοδιαστεί (η και όχι...προσωπικά δηλαδή όχι...την επόμενη φορά θα ξέρω βέβαια) με τρόφιμα φακούς επιτραπέζια και διάθεση για τραγούδι, μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια μικρή περιπέτεια.Σ'αυτό ή και σε άλλο αντίστοιχο καταφύγιο.Επιλογές πάμπολλες...Γουγλάρετέ το λοιπόν!!
     Στο συγκεκριμένο θα παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας στον "Ομαλό" δίπλα και θα ανεβείτε από τα 1200 μέτρα στα "αν θυμάμαι καλά" 1680.Η διαδρομή προσβάσιμη.Ένα δυωράκι ανηφόρα για να κάψετε ότι θα χλαπακιάσετε εντός του καταφυγίου.Η επιστροφή μιας και είναι κατηφόρα μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε μία ωρίτσα!Η ώρα αυτή φυσικά αντιστοιχεί σε μέρα που το κλίμα είναι καλό...Σε περίοδο με χιόνια,Μεγάλη η πιθανότητα να χτυπήσετε ανηφορικό τριωράκι!Στο κατέβασμα σαμπρέλα και τσουλήθρα!!




     Απαραίτητος εξοπλισμός πέρα απ΄τα φαγητά για χλαπάκιασμα, ένα ζεστό αδιάβροχο μπουφάν , ένα φακό όπως προ ειπώθηκε (διότι τα φώτα του καταφυγίου κλείνουν περίπου 11.30 η ώρα)και 12 ευρώ για τη διαμονή!Πάντα υπάρχει ένα μίνι μενού με απλά φαγητά μαγειρείου σε προσιτές τιμές για αυτούς που δεν χορταίνουν με τα 250 σάντουιτς των μαμάδων,τα υγιεινά πατατάκια/γαριδάκια και τα 15 κρουασάν απ'τη διαδρομή!
     Η ζεστασιά του καταφυγίου θα είναι εμφανείς για όλους τους επισκέπτες...Με το που φτάνει κάνεις αντικρίζει εντός του χώρου μία σόμπα και ένα τζάκι.Προς τα δωμάτια υπάρχει ακόμα μια σόμπα έξτρα.Για τους καπνιστές τα συλλυπητήριά μου, το καπνιστήριο είναι εκτός, στη φύση κοινώς.Καλό ξεπάγιασμα!


     Όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να βρει το τηλεφωνάκι και να ρωτήσει για να κλείσει χώρο.Η χωρητικότητα του 50 άτομα διότι υπάρχουν 50 κρεβάτια...αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει φιλοξενήσει και πολύ παραπάνω κόσμο.

Υ.Γ.1 : Καλή διασκέδαση λοιπόν είτε διαλέξετε αυτό είτε κάποιο άλλο καταφύγιο!Οικονομική και αξιόλογη εκδρομή έχω να πω.
Υ.Γ.2 : Για πληροφορίες...google!
Υ.Γ.3 : Εμείς και οι 12 περάσαμε υπέροχα...καλή παρέα σε όμορφο μέρος με υπέροχη θέα σε μέρα που δεν μας καταπλάκωσε η ομίχλη (αν και ενημερώθηκα πως ήταν άφθονη αυτή τη φορά οπότε είχαμε μια σχετική χασούρα....απίστευτο μου φαίνεται διότι και πάλι άψογα ήταν), και η θέα τον αστεριών το βράδυ απερίγραπτη!

2 σχόλια: