Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Κυρίες και Κύριοι ο Rory Gallagher!


    Και δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω την καινούρια μουσική κατηγορία αλλά και τον μήνα με άλλον απ'τον αγαπημένο του αγαπημένου μου!Rory Gallagher!Ένα όνομα μια ιστορία...Γεννημένος στην Ιρλανδία το 1949...ιστορική μέρα για τους λάτρεις της ροκ,μπλους μουσικής σκηνής και πόσο μάλλον για τους λάτρεις τής κιθάρας.Χαρακτηριστικό του είναι πώς θεωρείται μια απ τις πιο σεμνές παρουσίες διότι για ιδεολογικούς σκοπούς αρνήθηκε και τη δημιουργία σινγκλ με περιεχόμενο το κομμάτι "Edged In Blue" (σίγουρη επιτυχία)όπως επίσης και να γίνει μέλος των "Rolling Stones" όταν του προτάθηκε το 1974. 
    Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα επηρεασμένος απ τον Elvis Pristley στα πολύ νεανικά του χρόνια και στα 12 του κέρδισε σ'ένα διαγωνισμό την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα.Λέγεται πώς τη Stratocaster κιθάρα που θα τον συντρόφευε σε όλη την καριέρα του την απόκτησε στο Κορκ της Ιρλανδίας το 1961.Την είχε παραγγείλει κάποιος άλλος μουσικός κι επειδή δεν του άρεσε το χρώμα δεν την πήρε.Ο ίδιος την απέκτησε με μόλις 100λίρες.Οφείλω να αναφέρω πως θεωρείτε η πρώτη του είδους της στην Ιρλανδία.
    Στην πορεία συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα κι έγινε παγκόσμια γνωστός με τους "Taste" όπου και συμμετείχαν μαζί του ο John Wilson στα ντραμς και ο Richard McCracken στο μπάσο.






    Το 1970 οι Taste διαλύθηκαν και ο Rorry ξεκίνησε την προσωπική του καριέρα όπου κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεργάστηκε με τον μπασίστα Jerry McAvoy.
    Στην πορεία του συνεργάστηκε με πολύ μεγάλα ονόματα όπως είναι οι Μάντι Γουότερς, Άλμπερτ Κόλινς, Τζέρι Λι Λιούις, Λόνι Ντόνεγκαν και Αλέξις Κόρνερ. 





    Με το ξεκίνημα τις προσώπικής του καριέρας και για πολλά χρόνια ακόμα μέχρι το τελείωμα της ζωής του έκανε περιοδείες.Παράλληλα το 1985 δημιούργησε και τη δική του δισκογραφικά εταιρία.Η τελευταία του ζωντανή εμφάνιση έγινε στις 10 Ιανουαρίου 1995 στην Ολλανδία. Τον Απρίλιο, λόγω των χρόνιων προβλημάτων του με το αλκοόλ, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος και έπειτα από επιπλοκές, κατέληξε στις 14 Ιουνίου του 1995.

   Κλείνοντας μια τεράστια επιτυχία του Gallagher! : 




ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑΑ!!

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου